25.11.2007

Kapşonlu Püsküllü

İşte yine tamamen annemin tasarımı olan bir ince kazak! Kapşonu ne kadar sevdiğimi bildiği için, ne yapıp edip ipliklerden arttırıp kapşon da örmüş annem. :)) Önünde ahşap düğmeleri olan, aşağı doğru dik inen bir kısmı var. Bu kısımın sonunda da püskülleri var. Renkleri ise tam bana göre, hem sıcak hem birbirleriyle uyumlu renkler. Dünyada bir eşi daha olmayan bir kazağım daha var artık! :) Yaşasın annem! Ellerine sağlık anneciğim!! ;D :*

Kapşonlu Püsküllü İnce Kazak - benimannem

19.11.2007

Goblen - 3

Balerin ile kitap okuyan kız. Annem bu ikisini çok severek işledi. Bunlar da henüz çerçevelenmedi. Goblenin raconu, cam olmadan arkasında elyafla kabartılmış şekilde çerçevelenmesiymiş. O zaman kirlenmiyor mu acaba? Ben mat camı tercih ederdim.

17.11.2007

Goblen-2

Annemin henüz çerçevelenmemiş goblen panoları.

Goblenle ilgili olanlar dağ manzaralı bu panonun ebadını bilecektir. Eninin yaklaşık 1 metre olduğunu tahmin ediyorum. Her ikisi de emek, sabır ve özen gerektiren parçalar.



8.11.2007

Goblen

Annem gobleni her zaman sevmiştir. İşlemeye başlaması yaklaşık 2,5 sene öncesine dayanıyor. Bitmiş goblenlerinin fotoğraflarını çektim, ikişerli gruplar halinde ekleyeceğim.

Hazır yapılmış bir şeyi eklemek de ne kadar güzel oluyormuş :) Yazmak çizmek yok, yükle gitsin :)