30.03.2007

Yaratıcı elektrik düğmeleri

Bu fotoğrafı da saklamışım. Nerden bulduğumu hatırlayıyorum yine. Sahibinden özür dileyerek yayınlıyorum. Yaratıcı ve pratik bir fikir. Neden olmasın ki dedirtiyor. Yapışkanlı deseneli kağıtlar heryerde bulunabiliyor. Olmasa bile titiz bir çalışmayla güzel bir desen de uygulanabilir. Evin heryerine olmasa bile bazı noktalarını renklendirmek için cazip bir öneri :)

27.03.2007

Parti ponponları

Çok sevimli ve çok kolay birşey daha! Özellikle miniklerin doğumgünü partilerinde kullanılabilir! :)) Çok beğendim! Bana Mersin'deki dev kasımpatı çiçeklerini hatırlattı... :D

26.03.2007

Çiçek yapmak!

Çok kolay bir yöntemle kumaş veya tülden çiçek yapmak anlatılıyor. İster broş, ister yaka süsü.. Çok kısa sürede giysilerin havasını değiştirmek mümkün gibi görünüyor;

















kaynak: Teenvouge

23.03.2007

Annemden atkı ve bereler!

Anneciğimin komşu kızı Çağlayan için ördüğü atkı ve bereler. Çağlayan'a modellik yaptığı için, eşine de güzel fotoğrafları için çok teşekkürler! :) Güle güle kullansın :o)



22.03.2007

Ananas Üretimi

Ananas ne kadar faydalı, artık öğrendik! Organik çöpleri bahçeye gömen annemin bahçesinden kabaklar, patatesler kendi kendine çıkadursun, buraya tıklayarak, evde ananas üretim tekniğini öğrenebilirsiniz;

Yumurta Mumluk

Eğer mum yapmayı biliyorsanız bu güzel bi fikir. Zaten bildiğim kadarıyla, kalan mumları içinde su olan bi kabın içinde ısıtıp eritiyorsunuz. Bundan sonra fotoğrafımız işe yarar. Huniyle yumurta kabuklarının içine akıtırken fitil koymayı da unutmayalım :) Yanınca biraz şeffaflık da olur kabuktan.. hoş olabilir.. denenebilir..

21.03.2007

Pencere - Pano

Nerde gördüğümü hatırlamıyorum, saklamışım. Değişik bi fikir;

13.03.2007

Twiggy

Ararken tararken meşhur manken Twiggy'nin bizim o meşhur battaniye motifimizden yapılma bir süveter giydiği fotoğrafına rastladım. Kaşlara dikkat :)

12.03.2007

Çook çok çok sevdim!

Parmak kukla

Burada gördüm, çok güzel. Buna benzer bir de yumurta şapkaları modaydı bir ara.. ama bu daha faydalı tabii ki.. küçük çocukları sevindirmek adına.. daha çok şeyler vardı ama inceleyemedim sayfayı..



11.03.2007

Havalar soğuyormuş

Havalar tekrar soğuyacakmış. Hatta salı gününden itibaren Ankara'da yağmur hatta kar bekleniyormuş. Peh.. ben pek inanmadım ama.. hadi bakalım..













Bu gri görüntüleri yayınlamamın sebebi de budur...

Topik

Şu toparlak şeyler çok hoşuma gitti :)) bunlar böyle minik de güzel ama büyük olsa, yastık olsa?

10.03.2007

Glimt

Burda rastladım. Çok basit bişey değil mi? Çok da güzel hediye paketi ya da ne bilim işte başka bişiyler olabilir.. Biz bunu anaokulunda yapardık yahu :)

Knitty

Bu bileklik fikri güzel bence :) biz çocukken icat edilseydi, ben takardım. ama şimdiki çocukların takması zor! belki görünmeyecek kadar pul, taş, ıvır zıvır iliştirilirse takabilirler..

















Bu bebek patikleri süper! Çorap da güzel ama kim uğraşır ki? Eldiven çok şık di mi anneciiimmm! :o)














Örgü çiçekleri seviyorum ben :) laleler hoşuma gitti.. diğerini niye yapmışlar bimiyorum!






Melek mi şeytan mı? Kanatlar daha uzun olsa daha güzel olur sanki.. Ben meleği tercih ederim :P

















Hepsi knitty'den. sitede başka da işe yarar pek birşey yok zaten :)

6.03.2007

Gap Örgü Çantalar

Çantalar GAP, pek havalı. Örgü çantalara örnek olabilirler.. Neden olmasinlar? :)

5.03.2007

Pano






Bir süredir aklımda olan,gördükçe gelişen pano fikrim işte burda özetlenmiş. Bence çok şık ve güzel. Bu ipleri yatay yapıp, panoyu da küçük tutarsak sanırım küpe kolye gibi aksesuarları asmak için de kullanılabilir. İğnelemeden, delik deşik etmeden, iliştirerek sergilemek bana çok cazip geliyor!

Domuzcuklar :)













Bunları yapan insanlar var gerçekten de :) hayat meşgaleleri nedir bilemiyorum.. Bebeklere hediye götürürken iliştirilebilir. hatta daha lavanta kesesi gibi tasarlanabilir. Çok şekerler. Domuz bizi bozar dersek başka hayvanları denemek o kadar da zor diil. Hele ben annemin kızıysam, anneme çok şeker figürler çizebilirim. Çizmişliğim vardır ama uygulamaya gelince hep işim vardır işim hep olmuştur :) Söz veriyorum annecim, ben çizer ben keser ben dikerim. Ama kumaş konsunda bana yardımcı olman gerekecek!

2.03.2007

Bebek başlığı

Bana çok güzel ve yaratıcı geldi. Kaynak oeufnyc.

Fermuar Çiçekleri

Pek eğlenceli, pek güzel de küçükken ben de böyle şeyler yapardım. Ciddiye almazdık. Alsak bizim de böyle web sayfamız, bizim de bu işlerden elde ettiğimiz paralar olur muydu? Olmazdı, o zamanlar internet yoktu, renkli televizyon bile yeni çıkmıştı. Tanesi 70 dolar! Bir akıllı sen misin Kate Cusack?